Shopping & sjukstuga

publicerat i Allmänt;
Helg igen, sjukstuga igen.
 
Förra slutet av torsdagen + fredagen hade Tommy sitt livs första vab. Jag körde en vabdag under min semester. Milo var hostig, snorig och förkyld men mådde bra. Han var väl lite småhängig på lördagen men på söndagen var han precis som vanligt igen och symptomen var typ borta.
 
Lördagen var supermysig, efter Milos nap gick vi till en lekpark där han fick utforska en stund. De borde ha mer caféer i anslutning till lekparker tycker jag.. hade varit succé. Sen gick vi till Gröna Stugan där det blev öl för pappan, fika för mamman och middag för Milo.
 
Jag fick lite egentid på söndagen. Åkte till Täby centrum för lite shopping med Miranda. Som jag har saknat shopping! Och höstshopping är den bästa. Man är aldrig så shoppingsugen som på hösten. Under sommaren är det ju upplevelser som är prioriterade.
 
Rabarberpaj på stugan
 
 
Vi undvek MOS för att det skulle vara derby i Friends, usch. Tänkte först att Täby skulle vara långt men det var faktiskt jättesmidigt att ta sig dit. 20 min buss till universitetet följt av 10 min roslagsbana. Var hundra år sen jag åkte roslagsbanan, känns inte ens som man är i Stockholm haha. Så lantis.
 
Vi orkade bara shoppa två timmar (inkl äta och fika på den tiden haha), men var ändå effektiva. Annat var det förr, när vi hade s.k shoppingdejter och gick i butiker en hel dag. Herregud. Nu orkar man inte ens gå in i ett provrum.
 
Kollade först skor, vi var båda ute efter höstskor. Miranda hittade ett par men jag skippade. Alla jag var intresserad av var typ minst dubbelt så dyra som jag hade tänkt mig. Men har vänt igen nu och bestämt mig för att köpa ändå. Kanske går till MOS i helgen och kollar.
 
Sen var jag redan hungrig, och fick ett sug för McDonald's. Äter så sällan där nuförtiden. Blev mitt standardmål; två små hamburgare och en stor pommes. Mums. Efter det shoppade vi vidare. Jag köpte tre par strumpor till Milo från Lindex. Det går åt så mycket strumpor nu sen han började förskolan, det tappas bort antingen en strumpa eller båda. Igår hittade vi en som vi letat efter ett tag så det var ju bra haha.
 
Köpte två olika teer från Kahls, Täbyblandning som är en favorit sen tidigare, och skogsbär. Den var så mycket godare än såna färdiga påsar med skogsbär som man köper, fräschare och mindre sötsliskig. Och så köpte jag en ny kalender för 2024. Gillar att skriva upp dagens to-do's varje dag. Föräldramöten, BVC-besök och annat skriver jag upp både där och i telefon men to do's orkar jag inte ha i telefonen. Mycket skönare att få bocka av på papper när det är gjort också. Och så köpte jag schampo & balsam från Rituals.
 
Blev inget i klädväg för mig denna gång dock. Jag hittar alltid fina tröjor men det är något jag alltid har för mycket av, haha. Det enda jag ska köpa nu är vinterkängor. Och troligtvis en ny telefon inom kort, har haft min i över två år nu.
 
Så tog vi en fika på Balders bröd. Svårt att välja, jag stod mellan en chokladcupcake, wienerbröd, men blev till slut äppelpaj med vaniljsås, mums. Slutligen köpte jag med mig en banh mi till Tommy från Yoi som han önskat sig.
 
Äppelpaj & smoothie på Balders bröd
 
Shoppingskörden
 
Tog bussen och hoppade av i Ulriksdal, mötte upp killarna och Alle på Brödernas där de hängde. Det är inte alls mysigt att vara på lokal med Milo längre, han vill inte sitta still för fem öre. Och han kryper fortfarande mer än han går så han blir ju såå skitig, suck. Minns hur mysigt det var när vi satt där när han var fyra månader och satt så snällt och gosade i knät. Tänk jag visste väl att det skulle vara nåt jag skulle sakna med den tiden. ;)
 
Det var den veckan det. Den här veckan började med att Milo var frisk igen men jag hade blivit smittad av hans förkylning. Det var en mild variant, hade ont i halsen och var hängig i typ två dagar bara. Men jag var ändå tvungen att sjukanmäla mig. Förut kunde jag bara köra på men inte sen jag blev mamma, är på tok för trött för att orka det nu.
 
Grämer mig lite över att de på jobbet ska tänka att jag är "en sån" nu som bara är sjuk/vabbar hela tiden. Och ja det är väl sån jag kommer vara i några år nu tyvärr. The ups and downs of småbarnslivet. De är väldigt karriärinriktade där och nästan ingen har barn. Hoppas det ändras snart. ;P Man förstår inte riktigt förrän man själv är där.
 
Nu är Milo sjuk igen. </3 Med 39 graders feber. Hans första feber sen första gången han var sjuk vid fyra månader. Han har haft förkylningar men varit pigg. Idag var han dock grinig hela förmiddagen och jag förstod inte riktigt varför, sen hade jag använt tempen fel haha. Så killarna har myst i sängen sen Tommy vaknade. Jag har läst och tagit en lång dusch. Vi skulle egentligen på Milos kusins kalas idag men nu blir det inte så. Får se om vi tar oss ut något senare. Hoppas bara man inte blir smittad än en gång.