Jul i Umeå och failad potträning

publicerat i Allmänt;
Då var det jullov.
 
I fredags var det äntligen lite lugnare på jobbet efter den stressiga veckan, skönt. Passade bra eftersom jag hade klipptid på lunchen. Hade försökt få en tidigare tid men det var fullbokat. Det fanns tider hos vår frisör här i området men det är så himla dyrt där. 160 kr dyrare än hos "min" frisör i Solna centrum. Inte värt. Blev jättenöjd med håret, blev ganska mycket kortare vilket är himla skönt. Julfräsch.
 
Köpte med lussebullar hem också. Har nog ätit de sista nu. Tur att de försvinner, jag behöver minst sagt lugna mig med kalorierna nu. Det här har varit allt annat än en nyttig graviditet, suck.
 
 
Såg till att packa och greja innan det var dags att hämta på förskolan. Det har bidragit till stressen innan jul också, att vi skulle iväg direkt lördag morgon. Hade beställt en Bolt som kom och hämtade oss kl.07 lördag morgon. Milo hann precis äta frukost i lugn och ro.
 
Var för tidigt på flygplatsen, särskilt eftersom flyget också blev typ en timme försenat och gick vid 10 istället för 9. Milo fick springa av sig på flygplatsen och leka. Så skönt jämfört med när vi flög i somras och han bara kunde krypa, och skulle krypa runt på det där äckliga golvet.
 
Flygresan gick bra. Han var helt slut och somnade alldeles för tidigt, och sov bara typ en halvtimme. Men men. I Umeå blev vi hämtade av farfar och farmor Ulf & Maggan. I dagarna har vi mest varit hemma hos dem och myst, bara varit ute korta stunder. Skönt med lugna dagar men efter två dagar blir jag så understimulerad, haha.
 
Det var spännande för Milo att träffa hunden. Först var det jättekul men sen när hon började skälla lite blev han rädd. Det var först sista dagen han vågade klappa lite hehe. På julafton åt vi julmats-catering från ICA. Vid 17 öppnades julklappar. Vi fick så fina grejer.
 
 
Milo fick en polisbil, några bondgårdsdjur (favoriten, han älskar djur haha), strumpor, mjukisbyxor, en Mumin-tröja, en stickad mössa och en Mumin-mugg. Små grejer också som inte tog så mycket plats då vi bara flög med handbagage + bilbarnstol. Jag fick också bara bra grejer. Annars tycker jag inte om det här med julklappsköp där man köper saker bara för att köpa, och får onödiga saker. Jag fick tre böcker, en Mumin-mugg (så kul för vi gav dem Mumin-grejer också haha), ett par stödstrumpor (perfekt nu under graviditeten), stickad mössa och halsduk, och ett Umeå-te (som jag dricker just nu, supergott).
 
På juldagen kom Milos gammelfarmor på middag. Så kul att de hann träffas. Hon har sett massa bilder och videor, så kul att ses i verkligheten också. Vi tog bilder med fyra generationer.
 
Sen började han tyvärr vakna tidigare och tidigare igen, och i morse vaknade han 04.05, suck. Jag var less redan innan kl.06. Hoppas det återställer sig när han är tillbaka på förskolan, att han kan vakna runt 06 igen. Det är rena rama sovmorgonen för mig nu. ;P
 
Annandag jul åkte vi hem efter tre dagar uppe i norr. Vi var just redo att åka när Tommy kollade på boardingkorten att flyget gick 13.50 och inte 10.20... de hade bokat om flyget för tre månader sen men det hade man ju totalt glömt bort, hade bara kollat på bokningsbekräftelsen (vi hade inte fått en ny). SUCK. Vi var så lagom glada då.
 
Men fördelen var att då hann vi ta en sväng till Avion köpcentrum där Tommy kunde gå till Nollnitti och Patches & Pins. Han hade spanat in en hoodie han ville ha, så han köpte den och två t-shirts. Milo fick lunch på IKEA, köttbullar, mos, sås och sylt. Det var en hit, han slickade i sig nästan hela tallriken. Köttbullar går verkligen hem haha.
 
Sen åkte vi lite tidigare till flygplatsen så han skulle få sova. Han sov bara en timme i vagnen men ändå helt ok för att vara sovstund "ute". Hemma sover han i vissa fall 2,5-3 h, särskilt om han har vaknat tidigt på morgonen. Det var en skön timme för oss i alla fall. Dricka kaffe/öl i lugn och ro, prata, läsa lite. Jag hann läsa ut nästan en hel bok under den resan.
 
Flyget var försenat igen (hur svårt ska det vara att åka i tid??), så helt plötsligt behövde vi fixa middag till Milo också för skulle inte hinna hem. Det är så jobbigt att flyga med honom, inte bara p.g.a flygningen, utan all logisitk runtomkring. Och napen blir aldrig helt bra oavsett tid man åker. Resdagar tar MYCKET energi. Kommer inte flyga ofta när barnen är små, det är ett som är säkert.
 
Flygningen gick bra, tar bara 1 h 20 min. Men sen gjorde han nr.2 precis när vi landade och hade ingen möjlighet att byta förrän vi kom hem... tur att vi fick skjuts hem av Eva i alla fall. Och det går fort från Bromma flygplats. Väl hemma var det en kort stund av kaos, Milo var trött, hungrig och ville INTE byta blöja... han fick i sig lite mer mat, en kort lugn stund, sen tidig nattning och han somnade som en stock vid 17.30. Vi var också helt slut. Tog inte lång tid för mig att somna den kvällen. Och inte igår heller.
 
Är avis på Tommys nya jobb-vinterjacka från Pelle P, den är tydligen supervarm trots så tunn. Är så trött på att gå runt i bylsiga jackor. Ska nog köpa en till nästa vinter när jag inte är gravid längre.
 
Fyra generationer Hansson
 
 
Igår jobbade jag, om man kan kalla det det, haha. Hade en uppgift som tog ca 30 min, och hade kontakt med tre personer samt gjorde två fakturor. Tommy var föräldraledig med Milo. Vi körde igång potträning, hade velat ha det gjort innan vi reser i februari och innan nästa bebis kommer.. men kände på mig att det inte skulle fungera. Just för att han inte kan kommunicera än.
 
Hade ångest inför det som fan. Gav upp redan i förmiddags, höll på att få ett sammanbrott. Kändes som att vi bor i en svinstia med alla olyckor, haha. Orkar inte stressa igenom det heller... han får springa naken på landet i sommar istället. Hans ordförråd är på sin höjd "pappa, gris, duktig, tittut", ungefär. Och namnam. Mamma har han inte ens sagt än. haha.
 
Gick en sväng till Coop själv, för att komma ut. Det var iskallt ute och jag kan knappt promenera p.g.a bäckensmärta. På eftermiddagen kom Eva förbi. Herregud vad Milo var uppspelt, han har nog saknat henne haha. Helt galet sprallig, har aldrig sett honom vakna så glad från en nap.
 
Idag jobbar Tommy och jag är själv med Milo. Känner mig helt slut, trots att jag sovit bra så är det ändå jobbigt att gå upp kl.04. Längtar redan till jobbet och att han ska återgå till förskolan. Ja så får man säga... haha. Såg igår att de verkar ha stängt 2/1 också, suck. Trodde vi skulle vara tillbaka då. Hoppas Tommy kan vara ledig då för jag klättrar på väggarna redan och vi har flera dagar kvar tillsammans. Men nu när vi har avbrutit potträningen så kommer vi kunna gå ut i alla fall tack och lov. Även om det inte lockar supermycket att gå ut i den här kylan, men hellre det än att vara instängd hela dagarna. Man behöver ju inte vara ute så länge.