Magsjuka igen, visningar, födelsedag, brunch & rutinultraljud

publicerat i Allmänt;
Tuesday. Jag har kommit in i en fas (ja, är säker på att det bara är tillfälligt haha), då jag orkar vara uppe en liiten stund igen efter att Milo har somnat på kvällen. Njuta så länge det varar ja...
 
I fredags var vi på en visning. Vår mäklare skickade två nya objekt i veckan. Vi tyckte om den förutom en stor grej (typ dealbreaker) och två små. Det stora var att utgången till uteplatsen var genom ett av barnrummen/de små sovrummen. Alltså varför?? Man kan ju inte sitta därute och ha grillhäng och behöva smyga igenom när ungen sover liksom...
 
De små var 1: en inglasad balkong som var totalt onödig/överflödig. Ingen utsikt, ingen sol, skittråkig. Vardagsrummet skulle varit större istället. 2: Att klädkammaren hörde till ett av barnrummen/de mindre sovrummen, och inte master bedroom. Sen vill de ha för mycket för den enligt oss. För att de köpte alldeles för dyrt. Men det är ju inte vårat problem..
 
Brunch, mums. Med varsin apelsin/ingefärashot!
 
På kvällen var Tommy ute och tog några öl med vänner. Fick dock ett abrupt slut när Milo började kräkas igen, då tog han sig hem så fort som möjligt. Magsjuka/kräkningar är det VÄRSTA jag vet. Kräks nästan själv av lukten. Fem symptomfria dagar och så igång igen. Jag tyckte det var så konstigt att han började kräkas igen efter så lång tid, så ringde 1177. Lite hönsmamma kanske. De ställde lite frågor och så fick vi ett uppföljningssamtal två timmar senare, när han precis lyckats somna om. Det vart bara en kräkning tack och lov, men inte mycket sömn den natten. Inte helt ovanligt att det blir så tydligen. Jag kan aldrig minnas att jag varit magsjuk själv heller, så vet inte hur det funkar...
 
Så i lördags var vi bara hemma. Milo var lite trött på morgonen, han hade bara fått typ 8 timmars osammanhängande sömn på natten (vilket är för lite för honom som behöver åtminstone 10, närmare 12 h). Men sen blev han pigg och glad igen, och var som vanligt. Vi hade hemmamys, gick bara till Coop en sväng. Lagade tacos på kvällen. Milo fick äta något mer barnvänligt/mag-snällt dock. Men vi åt alla tillsammans vid matbordet för en gångs skull, riktigt mysigt.
 
I söndags fyllde jag år. Dagen började mindre bra med att Milo kräktes igen så först ställde vi in alla planer. Då var jag inte så glad, hade sett fram emot barnfri brunch. Men sen kom Tommy upp redan vid 8 (annars brukar jag låta honom sova till 10) och vi kom fram till att han bara hade kräkts för att han hostade så mycket. Och farmor hade verkligen sett fram emot att vara barnvakt och ville vara det ändå. Så så blev det.
 
 
Jag fick presenter (en Norrlands-hoodie av Ulf & Maggan, såå mysig), och av min man fick jag en te-kalender och fyra st böcker från min önskelista. Känner mig lite tantig nu haha. Te-kalender och böcker. Nu blir det vintermys. Kommer nog köra nån form av adventskalender varje år nu, började med Rituals förra året och det var så kul att få öppna något varje dag i december fram till jul. Är sugen på något mer men vill variera lite och inte köra Rituals i år igen. Får se om jag hittar något. Ville ha Lykos men den verkar vara helt slutsåld..
 
Vid 10.30 kom Eva och John, Milo skulle precis äta lunch då så de fick kaffe. Han brukar annars äta vid 11 men var nog extra hungrig eftersom han knappt ätit frukost. När han ätit åkte de iväg med honom och vi promenerade barnfria och glada till MOS för att äta brunch på La Botanica! Yay. Förra året på min födelsedag åt vi brunch på Eatery. Yes jag älskar brunch.
 
Det var riktigt bra där faktiskt. De hade bra utbud på mat, en blandning av frukostmat, kött, asiatiskt m.m. och dessertbordet var fantastiskt med både bakelser, godis och glass. Man gick inte därifrån hungrig direkt. Vi åt oss mätta i lugn och ro. Sen var Tommy lite hängig (vi är båda förkylda), så vi tog bussen hem och la oss i sängen. SÅ SKÖNT. Tommy somnade på typ fem sekunder, jag satt och läste bok.
 
Ca 1,5 h senare skulle vi på visning igen. Den här lägenheten hade vi högre förhoppningar om än förra, men fick inte alls feeling för den. Först hade de gjort om garderoberna till en stor walk-in-closet som tog upp massa plats. En dröm om man vore Carrie Bradshaw kanske. Men nej tack, tyckte den förra planlösningen var mycket bättre.
 
Vardagsrummet var för litet och köket/matplatsområdet för stort. Gillade inte riktigt planlösningen och kände att vi skulle vilja ändra för mycket. Uteplatsen däremot var top notch men man kan ju inte köpa en lägenhet bara för den. Så den var inte alls av intresse. Blev dock mer intresserad av den förra vi kollade på. Men det blir nog inget, den kommer nog vara för dyr. Med dagens räntor, suck. Känns som vi aldrig kommer kunna flytta. Mäklaren börjar faktiskt bli trött på oss, haha.
 
Gick hem igen och myste, fortsatte läsa bok och sen nån gång efter 17 kom Milo hem. Han var såå trött så vi hann knappt få på honom pyjamas och ge honom välling innan han hade somnat. Efter typ 10 minuter hemma haha.
 
Igår hade jag lagat rotsellerifritters. Det var tydligen så gott att Milo ville sno pappas mat också fast han redan hade ätit haha
 
Igår hade vi äntligen tid för rutinultraljud! Milo hade varit vaken 1,5 h på natten så han sov ända till typ 7.20. Han var helt nyvaken när farmor kom, hon skulle lämna på föris så vi inte behövde stressa till ultraljudet.
 
Denna gång var jag inte kaffesugen, hade ju typ precis vaknat. Så blev ingen kaffe innan men vi hann typ inte ändå. Som vanligt var jag nervös som inför varje ultraljud. Men allting såg jättebra ut tack och lov. Så nu känns det som jag kan pusta ut lite. När hon började buffa med ultraljudsstaven så puffade mini tillbaka. <3 Sen skulle han snurra runt åt fel håll hela tiden så jag fick ställa mig upp och hoppa lite haha. Men sen lyckades hon se allting ordentligt så vi behövde inte komma tillbaka igen, som med Milo. Skönt. Var så oroliga den gången. Hade ju ingen bra ultraljudsbarnmorska då heller. Men nu hade vi vår standard (favorit).
 
Såg hur han sträckte på sig, och nu kunde man se väldigt tydligt att det var en pojke. Hon sa att hon var 100% säker. "Är det där en pung?", frågade Tommy, haha. Så om allting är som det ska blir det inga fler ultraljud. Förra gången fick vi komma tillbaka i v 32 för att moderkakan satt lågt vid RUL. Men han var så stor då att man knappt såg nånting tyckte jag.
 
Efteråt hämtade jag ut mer illamåendemedicin (mitt sista uttag, hoppas verkligen det snart är över så jag inte behöver förnya receptet igen) och köpte med lite kringlor från Lidl, sen fick jag skjuts hem igen.
 
Idag har Tommy varit hemma sjuk från jobbet, det är inte ofta, stackarn. ;P Vi är båda förkylda men min är väl på väg bort nu. Var ganska mild denna gång, det mest besvärande har varit att jag har varit totalt täppt i näsan och haft huvudvärk p.g.a det. Ganska hängig också. Idag fick jag ta en nap på lunchen. Skulle vara testvakt hela eftermiddagen så behövde mina krafter.
 
Nu är klockan över 19, Milo har sovit i en timme och jag ska gå och lägga mig.