30 oktober

publicerat i Allmänt;
New week. Veckorna går fort nu, trots all vab, sjukdom och dåliga nätter. Jag har varit dålig på att åka in till kontoret dock. Det är inte det att jag inte gillar att vara där, men det är så bekvämt hemma. Särskilt när man är gravid, trött, illamående och behöver småäta mycket. Plus att jag då inte förlorar tid på resväg.
 
Såg något på Linkedin att det förutspåddes att det blir en typ total återgång till kontoren till 2026. Hoppas verkligen inte! Snacka om att ta ett steg bakåt? Det fungerar ju hur bra som helst med hemmajobb. Sen att man måste vara på kontoret ibland kan jag ha förståelse för, men inte på heltid.
 
I vilket fall som helst kommer jag inte kunna vara där heldagar så länge jag hämtar och lämnar barn på förskola. När de börjar skolan borde de väl kunna gå själva. Men det är ett tag kvar dit haha.
 
 
I fredags var det min tur att vabba. Milo hade varit lite hostig men annars mått bra. Vid 10 ringde förskolan så jag fick gå och hämta. Kunde ändå jobba samtidigt eftersom det var ganska lugnt. Han har ändå varit glad och pigg, "bara" hostig och snorig denna gång. Det är hundra gånger värre när han har feber. Men så är det väl för alla. Vi var bara hemma och tog det lugnt.
 
I lördags gick vi till MOS efter napen. Milo hade haft sin sämsta natt någonsin, värre än när han var nyfödd, p.g.a hostan. Tre långa vakenperioder på 1,5-2 h så kändes som jag inte sovit alls. Sov i alla fall 2 h under hans nap. Men vi var tvungna att gå till apoteket så jag kunde hämta ut mer medicin mot illamående. Suck. Är i vecka 17 nu och trodde det skulle vara över nu. Men det håller i sig länge denna gång. Nu tar jag i alla fall bara en tablett om dagen och inte fyra som innan. Alltid något. För de är fan svindyra.
 
Vi handlade lite, köpte med lussebullar (mums! de på ICA i MOS är såå goda, till skillnad från de på vår ICA som är snustorra och alltid smakar flera dagar gamla), och åt på Brödernas. Och det var den dagen. Jag somnade som en stock på kvällen. Milo sov dåligt igen men långt ifrån lika dåligt som natten innan, tack o lov.
 
Igår tog vi fel på tiden p.g.a tidsomställningen (min klocka hade inte ställt om, bara mobilen) så råkade mata och lägga Milo en timme för tidigt, haha. Inte konstigt att han inte var hungrig och inte somnade. Vi insåg det efter några minuter och tog upp honom igen.
 
Efter napen åkte vi in till Odenplan. Svängde förbi Alles jobb, Milo var lite blyg och kramade pappas ben haha. Sååå gullig. Han fick gå runt och utforska lite i butiken innan vi gick vidare. Han var förvånansvärt lugn i vagnen igår, annars gillar han inte att sitta några längre stunder nu. Kanske för att han var sjuk och lite trött.
 
Sen skulle vi testa ett nyöppnat fik men det var lång kö utanför (!?) så fick skippa den. Gick vidare till en godisbutik som hette Gottgott. Bra utbud men inte bättre än Hemmakväll tycker jag. Jag är inte mycket av en godisperson men Tommy köpte med sig en hink. Jag valde bara ut några få grejer. Men vi lär ju ha med oss en godishink till förlossningen igen, var grymt att ha efter förlossningen. Denna gång kanske vi inte stannar så länge iofs men better safe than sorry. ;) Godis och Capri Sun var det absolut bästa när vi var där sist.
 
Somnade som en stock igår 💗
 
 
Åh nu längtar jag efter att packa bb-väskan. Haha, så många som är förlossningsrädda men jag ser typ bara fram emot det. Vet att jag kommer få som en resfeber-känsla när det är dags, men det får jag ju även inför resor (det bästa i livet) så det är egentligen en bra sak. Jag är mer rädd för bebistiden. Men nu häromdagen när jag var tröttare och mer sliten än jag varit på ett år hade jag ändå ingen ångest. Hoppas det fortsätter så. Under första månaderna med Milo hade jag sån fruktansvärd ångest av sömnbristen.
 
Innan godisbutiken blev det ett pit stop på ett Bröd & Salt fik som var rätt stort. Riktigt mysigt där. Köpte pizza till Milo (han ville dock inte ha så Tommy åt upp den), och till mig blev det fika med cappuccino och kanelbulle. Jag blev sugen på det efter att ha ätit lussebullar. Annars är jag ingen bullperson, föredrar alltid bakverk.
 
Så det var en riktigt mysig dag. Var hemma typ 16.30, hade promenerat 8 km totalt. Milo fick middag direkt, ett bad och sen härjade han som en tokig. Sprang fram och tillbaka och busade. Tog igen all tid som han suttit still i vagnen haha. Han somnade inte förrän efter 19. Trots tidsomställningen. Men han sov i alla fall mycket bättre inatt.
 
Idag hade han nog kunnat återgå till förskolan men de har stängt, de har väl studiedag eller något. Tommy har tagit en föräldradag och jag ska jobba. Men han ska få sova till typ 8. Jag och Milo har varit uppe sen 5.