Långhelg, sista pappadagarna, lunchdejter & hörselscreening

publicerat i Allmänt;
I helgen var det långhelg för oss för att förskolan var stängd p.g.a planeringsdag i måndags. Vi tyckte påsken var långdragen med att försöka stimulera Milo, nu var det ännu värre när man samtidigt egentligen behöver ta det lugnt med en nyfödd bebis.
 
Söndagen var värst, då det var askallt ute och vi bara var hemma. Milo var så understimulerad och fick utbrott. Vi var helt färdiga på kvällen. Måndagen var bättre. Då var vi på öppna förskolan en timme på eftermiddagen och bara det gjorde skillnad.
 
Skönt att lämna på förskolan igen i tisdags hehe. Vi chillade hemma en timme efter, hade haft en extra dålig natt så jag vilade en stund med Nicholas i soffan. Sen promenerade vi till MOS och träffade Alle. Jag köpte en hotellkudde till mig också, kunde inte låta bli för den var ju bara sååå skön. Allt för att öka sömnkvalitén just nu.
 
 
Tog ett glas på O'Learys (bara cola för mig) och sen lunch på Klang. Denna gång tog jag en schnitzel, mycket god. Och cappuccino. Sen följde Alle med och hämtade Milo på föris men det var ingen bra dag. Han hade varit utåtagerande och puttat andra barn hela dagen. Så tråkigt att höra, jag mådde så dåligt av det. Och sen hade vi ingen napp med oss då vi kom direkt från MOS och då fick han ett megautbrott och det var svårt att få hem honom. Tur att vi var tre, haha. Alle vaktade Nico medan vi föräldrar fick klä på en hysterisk Milo.
 
På kvällen försökte vi prata med honom och vara extra kärleksfulla m.m. och antingen hade det effekt eller så hade han bara en dålig dag för ons-tors har det gått bra på förskolan igen. Men nu är jag nervös för vad de ska säga varje gång jag hämtar...
 
Onsdag var sista pappadagen för Tommy. Vi åkte in till Söder och testade en vietnamesisk restaurang som han blivit tipsad om, Nem Nem. Det var riktigt gott. Jag tog en kycklingrätt som var lite stark och Tommy tog pho, och så delade vi på vårrullar som nog var de godaste jag ätit. Sista mysiga lunchdejten. Sen åkte vi hem och hann vila någon timme innan det var dags att hämta Milo.
 
Goda uteluncher. Nu är det diet mode som gäller, har 5 kilo kvar att gå ner. Har fortfarande dålig aptit på hemlagad mat men ska inte kompensera det med massa snacks... och börja promenera så fort vädret slutar vara så jävla ruggigt.
 
Igår var min första dag ensam. Var framförallt nervös inför att lämna och hämta själv med båda barnen. Det gick väl okej. Båda blev gnälliga samtidigt strax innan vi skulle gå, på vägen dit upptäckte jag att jag satt Milos skor på fel fot och sen trampade han i en vattenpöl så de blev genomblöta precis innan vi kom fram... men en pedagog sa att de precis var på väg in. Tur det. Hade inga extra strumpor till honom heller. Så idag skickade jag med en liten tomte"väska" på honom med extra strumpor i, haha. Hittade inte hans ryggsäck. Och på så vis behövde jag inte ta upp Nicholas och gå in för att lämna strumporna hehe.
 
Hämtningen gick också ok, Milo blev jätteglad att bebis var med. Dock stressigt att klä på honom när jag måste lägga ner Nicholas på golvet i babynestet mitt när massa andra barn ska klä på sig för att gå ut. Menmen. Hoppas Nicholas gillar bärselen snart så blir det lättare.
 
Första dagen själv med Nico var helt kravlös och mysig. Enda to-do:n var en tvätt. Annars myste vi i soffan hela dagen. Han sov mest på mitt bröst medan jag drack kaffe, lyssnade på poddar, kollade serier, läste bok och scrollade telefonen. Så nice. Behövde inte laga mat heller för det fanns kvar från dagen innan.
 
Kände dock lite oro på kvällen, inför både nuet och framtiden. Måste varit omställningen med att Tommy började jobba igen.
 
 
Idag har man gjort desto mer. Direkt efter lämning kom farmor Eva för att skjutsa mig och Nicholas till KS, dags för hans hörselscreening. Man brukar göra den i samband med återbesöket på BB men vi hade det på en helg och de gör inte hörseltesten då. Vi stressade sönder med det jäkla babyskyddet... så jobbiga grejer. Därför jag aldrig kan åka bil själv med bebis för jag vet inte hur det där förbaskade babyskyddet funkar haha.
 
Det gick bra, han fick godkänt på båda öronen. Eva köpte med lattes till oss under tiden, precis vad jag var sugen på. Take away latte är min största craving som nybliven mamma, both times. När vi kom hem åt Nicholas en stor portion, somnade i sin stol. Jag lagade mat, hängde tvätten som jag startat i morse, bäddade rent och duschade. Nu återstår "bara" att vika gårdagens tvätt och plocka undan typ. Men det får jag försöka hinna ikväll, annars imorgon. Nu är det snart helg.
 
Var så sorgligt att se par med sina nya bebisar på BB, då det var sista gången för oss. Men jag kom ju på en sak, även om jag skulle bli gravid igen i framtiden så garanterar inte det en bra förlossningsupplevelse nästa gång, det skulle ju kunna bli en till besvikelse. Nä, jag orkar faktiskt inte ha tre ungar, haha. Och nu har vi inga mer besök på BB-mottagningen så slipper känna avundsjuka på dem. ;P

Kommentera inlägget här :